Osallistu

Liity postituslistalle

Sanastokeskus ylläpitää postituslistaa, jolla tiedotetaan pankki- ja rahoitussanaston uusimmista termisuosituksista.

Liity mukaan postituslistalle! Ilmoittautua voi Sanastokeskukseen sähköpostitse.

 

Liity lausuntoryhmään

 

Pankki- ja rahoitusalan sanastoa keräävä sanastotyöryhmä koostuu kahdesta eri osasta: koordinointiryhmästä ja lausuntoryhmästä.

Koordinointiryhmä koostuu kielen tai alan asiantuntijoista, ja se kokoontuu muutaman kerran vuodessa käsittelemään ja päättämään käsitteiden suomenkielisistä määritelmistä sekä suomen- ja ruotsinkielisistä termisuosituksista. Koordinointiryhmän käsittelyn jälkeen aineisto julkaistaan sanastossa ja siitä lähetetään sähköpostitse tieto laajemmalle lausuntoryhmälle, jonka jäsenet voivat kommentoida aineistoa mahdollisuuksiensa ja erityisosaamisensa mukaan. Kommentit käsitellään koordinointiryhmässä, minkä jälkeen tarvittavat muutokset julkaistaan termipankissa.

Liity mukaan lausuntoryhmän jäseneksi! Ilmoittautua voi Sanastokeskukseen sähköpostitse

Lausuntoryhmän jäseneksi voi liittyä kuka tahansa alan sanaston kehittämisestä kiinnostunut henkilö. Tavoitteena on, että lausuntoryhmässä olisi edustettuna mahdollisimman monipuolisesti pankki- ja rahoitusalan osaajia. Yhdestä organisaatiosta voi ilmoittautua ryhmään useita henkilöitä.

Liittyessäsi kummalle tahansa postituslistalle suostut siihen, että Sanastokeskus TSK tallentaa sähköpostiosoitteesi sekä tiedon suostumuksestasi rekisteriin, jota käytetään Pankki- ja rahoitussanaston ilmoitusten välittämiseksi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi. Postituslistalta voi poistua sähköpostitse.

Kommentoi käsitettä

Kuka tahansa Pankki- ja rahoitussanaston käyttäjä voi halutessaan kommentoida julkaistuja suosituksia sanastossa käsitteen kohdalla olevan kommentointipainikkeen kautta.

Kommentoi näin:

  • vie kursori harmaan Kommentoi-painikkeen päälle, jolloin näkyviin tulee kolme tyhjää laatikkoa
  • vedä kursori laatikon päälle ja kirjoita laatikoihin nimesi, sähköpostiosoitteesi ja palautteesi
  • napsauta Lähetä-painiketta
  • palaute ohjautuu koordinointiryhmän sihteerille, joka kokoaa palautteen koordinointiryhmän käsiteltäväksi
  • älä lisää viestiin linkkejä, koska tällaiset viestit hylätään

Kommentit eivät tule esille julkisesti.